Liperin huima sponsorikoirakko esittäytyy

9.3.2019
Liperin huima sponsorikoirakko esittäytyy
Nuppu eli virallisemmin C.I.B FI MVA LT MVA RU MVA Kahdensiskon Catch my Drift oli pitkän harkinnan ja etsimisen tulos ja se kotiutui meille 2013 keväällä. Tällä hetkellä meidän laumaan kuuluu kuusi koiraa, pienistä terriereistä suuren kulutuksen malamuutteihin. Olen kuitenkin jo tovin ajatellut, että minulle se once in a lifetime -koira saattaa hyvinkin olla tämä kohta kuusivuotias englanninspringerspanieli. Nuppu on räjäyttänyt potin osoittamalla sen järjetöntä monipuolisuutta ja silmiinpistävää tarmoa ja rakkautta lajiin kuin lajiin. Nuppu on rauhallinen kotikoira, mutta syttyy helposti ja vaihtaa treenivaihteen päälle heti kun tulevaan annetaan viitteitä. Nupulla on myös kaksi pentuetta ja on ollut siten aloittelevan kennelimme (Korpitassun kennel) kantanarttu. Myös Nupun pennuista löytyy aktiivisia harrastajia niin agilityn, vepen, rallytokon, tokon, metsästyksen, jäljestyksen kuin näyttelyidenkin parissa. Sanoisin, että olemme Nupun kanssa tiimi, se on erityisen leimaantunut emäntäänsä ja ehkä siksi meidän tiimissä on niin suuri voima kisakentillä. Yhdessä tekemisen riemu on Nupulle se juttu, myönnettäköön ruuan tulevan hyvänä kakkosena ????
Nupulla on hanskassa niin toko, rallytoko, vepe, mejä, kuin agilitykin, unohtamatta muodollista pätevyyttä muutamien vaivatta saatujen kauneustitteleiden myötä. Nupulla on kisakokemusta kaikissa edellä mainituissa lajeissa lukuunottamatta vesipelastusta. Ja kisamenestys lajissa kuin lajissa on tottakai ollut äärimmäisen hyvää! Sekä tokossa, että rallytokossa Nupulla on plakkarissa tk1 ja rtk1 paketit. Nuppu on suorittanut myös BH kokeen hyväksytysti, unohtamatta rotutyypillistä spanielien taipumuskoetta, joka myös on läpäisty erikoismaininnoin. Nuppu on käynyt kokeilemassa myös vesityökokeen suorittamista sekä syksyllä päässyt kokeilemaan kyyhky- ja sorsametsästystä tositoimissa vaihtelevalla menestyksellä.  Mejässä ensimmäinen koe päätettiin tietenkin ykköstulokseen ja samoin tehtiin viime vuonna aloitetussa agilityssä. Nuppu on harrastanut agilityä neljä vuotta, mutta kisakentille päästiin vasta viime syksynä. Väliin on mahtunut pari mammalomaa ja ohjaajan iso kynnys kisakenttien korkkaamiseen.  Agilityssä Nupulla on plakkarissa jo kaksi LUVAa, jotka se nappasi ekoissa ja kolmansissa kisoissaan. Muutama yliaikanollakin meillä on plakkarissa ja hylättyjä ratoja melko vähän suhteessa startteihin. Nuppu haluaa selvästi kerryttää kisakokemusta ykkösissä noilla yliaikanollilla. Sanoisin, että siinä suhteessa Nuppu onkin oikeassa, emännälle kisakokemus onkin tarpeen ennen luokkanousua! Uuden aluevaltauksen tuloksiin ollaan siis erittäin tyytyväisiä. Kisakärpänen pääsi puraisemaan pahasti ja tämä vuosi ainakin tahkotaan lujasti aksan parissa. Nuppu ohjautuu tällä hetkellä myös viikottain 9-vuotiaan tyttäreni ohjauksessa junioriagilityssä. Kesälajina vesipelastusta olemme päässeet harrastamaan kahtena kesänä ja kyllähän spanieli on vedessä elementissään! Toivottavasti myös tänä kesänä päästään jälleen vepen treeniporukkaan mukaan, mahtava kesälaji sekin!
Nupun Husse vuosi meillä sujunee lähinnä agilityn, vepen, mejän ja rallytokon parissa puuhastellen.  Minulle koiraharrastukset ovat elämäntapa ja tärkeä henkireikä. Koskaan ei tiedä, mistä itsensä löytää kun antaa mahdollisuuden!

Sinun tulee olla sisäänkirjautuneena jättääksesi kommentin.

Paina tästä kirjautuaksesi sisään

« Takaisin
Scroll